fbpx

Sicilija – drugi del

4. dan- 23.9.2018 – ned

Po dolgi noči pojemo kosilo, ter se odpravimo na enourno vožnjo do plaže v kraju San Vito Lo Capo. Med potjo se ustavimo še na čudoviti razgledni točki nad mestom Castellammare del Golfo. Plaža v San Vitu je presenetljivo turistična za konec septembra, saj tu ravno poteka tudi nek tedenski festival, zato je dolga peščena plaža polna ležalnikov. Morje ima prijetno temperaturo, zato se osvežimo in odpočijemo. Nato si plažo ogledamo še iz bližnje vzpetine in se počasi odpravimo nazaj domov.

Castellammare del Golfo

5. dan- 24.9.2018 – pon

Zapustimo prvi apartma in se odpravimo proti Palermu, kjer si ogledamo grobnice imenovane Catacombe dei cappuccini. Vstopnina znaša le 3€ na osebo. V temnih prostorih grobnic se nahaja 1252 mumij, ki si jih lahko ogledaš na razdalji 20cm. Hodniki so razdeljeni na različne kategorije : moški, ženske, otroci, device, menihi,… Fotografiranje ni bilo dovoljeno, zato slik iz tam nimam. Pot nas pelje naprej proti slikovitemu mestu Cefalù. Čudovito mestece z lepo plažo, ki pa začuda ni tako polna turistov. Nekaj pojemo, se okopamo, nato pa nadaljujemo pot proti drugemu apartmaju. Pred nami je 200km hitre ceste. Čez slabi dve uri prispemo do našega cilja. Ura je okoli 19.30, ko se visoko v hribu, v bližini Etne znajdemo pred apartmajem. Lociran je med Catanio in Taormino, obdaja pa ga čudovita okolica z bazenom in žarom, zato seveda ne izpustimo nočnega kopanja.

6. dan- 25.9.2018 – tor

Zbudimo se v oblačno vreme in se odpravimo proti 30-minut oddaljenem mestu z imenom Taormina. Gre za obmorsko mesto, ki pa se dviga na višino 204m, zato vodi do tja ovinkasta prometna cesta. Po sprehodu po mestu se odpravimo iz mesta na deželo. Po slabe pol ure vožnje, se ustavimo v čudoviti soteski vulkanskega nastanka imenovani Le Golle dell’Alcantara. Vstopnina na osebo sicer znaša 8€ / osebo, toda s pomočjo nasvetov na spletu vstopimo raje 150m naprej od glavnega vhoda, kjer za isto stvar plačamo 1.5€ / osebo. Slikovite črne stene soteske se dvigajo do višine 50m, mi pa se sprehajamo med njimi po deroči vodi, ki nekje sega skoraj do pasu. Ena lepših lokacij do zdaj!

Taormina
Golle dell'Alcantara
Golle dell'Alcantara

7. dan- 26.9.2018 – sre

Danes nas čaka dolga pot proti jugu. Prva postaja je mesto Siracusa, ki se z mostom povezuje z otokom Otrigia. Zelo prijetnen in slikovit kraj, z tržnico domače ponudbe. Po ogledu se odpravimo naprej proti jugu, proti mestu Noto. Pričaka nas spet še eno čudovito mesto z ogromno katedralo in slikovitimi ulicami. Dva evra vstopnine nam omogočata, da si ga ogledamo še iz zvonika pri glavnem trgu. Zavite stopnice te pripeljejo na višino streh okoliških stavb, kjer se ponudi krasen razgled za fotografiranje. Na vrhu se nahaja tudi ogromen zvonec, s katerim lahko prestrašite ostale turiste, medtem ko v tišini zajemajo fotografije s svojimi mobilci. Ustavimo se še v večkrat nagrajenem lokalu Caffè Sicilia, kjer poizkusimo njihovo poznano Granito. Gre za Italijansko sladico, ki je pripravljena iz zamrznjene mešanice sadja, vode in sladkorja. Malce dražje, da opomnim.

Ortigia - tržnica
Noto, Sicilija
Razgled iz zvonika
Katedrala v mestu Noto
Stare sablje

8. dan- 27.9.2018 – čet

Utrujeni od dolgih voženj ta dan izkoristimo za uživanje v našem apartmaju. Vreme je prijetno sončno vendar pa malce piha, verjetno zaradi orkana, ki se je razvil v sredozemskem morju te dni med Grčijo in Sicilijo. Na srečo ga je poneslo proti Grčiji, slišali smo namreč da je precej hudo. Nekaj časa počivamo ob našem apartmaju, nato pa se odpravimo na bližnjo, še nevideno plažo Spiaggia San Marco. Prispemo na kilometre dolgo samotno plažo. Praktično par ljudi je tam poleg nas. Zaradi vetrov so nastali krasni valovi, tja do dva metra v višino. Višjih še nisem videl. Seveda izkoristimo valove za zabavo in fotografiranje.

Pa še za tiste, ki jih zanima strošek našega potovanja.

– Bencin (Slo – Benetke – Slo) – cca. 50€
– Parkirišče na letališču Marco Polo za 9 dni ( P6 ) – 49€
– Letalska karta, prevoznik Volotea ( Benetke – Palermo – Benetke ) – 4*70€ = 280€
– Najem avtomobila Opel Mokka X 2018, s polnim zavarovanjem za 9dni – 281€
– Apartma z bazenom ” Valle Dorata Sicilia ” – (20-24.9) – 186€
– Apartma z bazenom in pogledom na Etno (24-28.9) – 204€

Skupaj 1050€ / 4
= 262.5€ / Osebo

+ Vsak je zapravil še nekaj čez 200€ za hrano, pijačo, vstopnine ter bencin oz. plin (LPG). Na Siciliji smo naredili čez 2500km v 9 dneh.